Matblogg

Intressanta matbloggar att följa 2019

Trenden kring mat och matlagning har producerat en massa olika hemsidor och bloggar att följa för den som intresserar sig i matlagning. Bloggar och Instagram konton som visar upp recept och bilder på olika maträtter

Trenden kring mat och matlagning har producerat en massa olika hemsidor och bloggar att följa för den som intresserar sig i matlagning. Bloggar och Instagram konton som visar upp recept och bilder på olika maträtter har blivit oerhört populära och att följa dessa är ett effektivt sätt att förbli kreativ och alltid vara inspirerad till att laga något nytt.

I detta inlägg följer nätets 5 mest intressanta matbloggar att följa 2019. Är man på jakt efter nya bloggar att dra inspiration ifrån så har man hittat rätt.

Zeinas Kitchen

Zeinas Mourtada:s bloggar listar recept från världens alla hörn och kanter. Är man ute efter intressanta recept så är detta bloggen för en. Här finnes allt ifrån mat ur det iranska köket till mat från Anatoliens olika kulturer. Sugen på något grekiskt eller kanske till och med spanskt? Sannolikheten att Zeinas skrivit om det är stort!

Besök hennes blogg för det senaste runt om hela världen!

Jessica Frej

Jessica Frej jobbar bland annat med TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon och hennes blogg innehåller recept från landets alla hetaste trender. Frej specialiserar sig mest på glutenfria recept och hennes glutenfria våffelsemlor har blivit något av en hit.

För den som söker intressanta recept och speciellt glutenfria recept är Jessica:s blogg bloggen för en.

Recepten.se

Recepten.se är fylld av recept! Söker man receptet på något speciellt kan man besöka sidan och se om receptet finns på Recepten.se.

Sidan drivs av Susanne Jarl och hon har stått bakom sidan sedan 2005. Sidan är idag en av landets största och har cirka 23,000 följare på Facebook.

På sidan finner du recept på allt ifrån tårtor och bakelser till utsökta middagar. Söker man vardagsinspiration är detta bloggen för en!

Salt & Peppar

Salt & Peppar är bloggen för den som söker inspiration främst. Bloggen drivs av tre matälskare: Millan, Maria och Chrisse. De har drivit bloggen sedan 2007 och har regelbundet lagt upp recept på sidan sedan dess. Idag husar sidan över 3000 recept och är sidan för den som söker inspiration för sin egna matlagning.

Daniel Lakatosz

Köksmästaren Daniel Lakatosz kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2016 och driver idag en blogg på Elle Mat&Vin. Här finner du recept på allt ifrån mat och bakelser till härliga delikatesser och intressanta arrangemang. Kanske suktar du efter unika och lyxiga pastarecept med svamp och löjrom eller en intressant bakelse att imponera sällskapet med inför nyår? Daniels blogg är värd att besöka för den som söker något unikt att laga någon dag.

Starta din egna blogg?

Att starta en egen blogg är enklare än någonsin och för den som älskar mat och matlagning har läget aldrig varit bättre än det idag är för att starta en egen blogg. Det behöver inte heller kosta utan välj helt enkelt ett gratis webbhotell och kom därefter igång med din blogg.

Att gå från start till avslut tar inte mer än några minuter och man har snart en blogg man kan fylla på med alla sina egna favoritrecept. Lägger man ned lite extra arbete kan man till och med växa eller göra bloggen till en heltidssyssla. Det svåraste är att börja—och det steget har aldrig varit enklare än det idag är. Börja med att starta hemsidan och du är halvvägs där!